آموزش در محل کار و اهمیت آن در دنیای امروز

آموزش در محل کار و اهمیت آن در دنیای امروز

آموزش در محل کار اغلب با مفاهیمی مثل توسعه و رشد حرفه‌ای گره خورده است. با این وصف، برای داشتن محیط کاری سالم و نیروی کارآمد، اهمیت آموزش نیاز به بحث بیشتر دارد. فراهم کردن شرایطی برای آموزش در محل کار اغلب به نفع کسب‌وکار سازمان‌هاست، اما در اصل کارکنان بیشترین بهره را از آموزش می‌برند. تعلیم و آموزش نیروی کار در سازمان‌ها بحثی است که باید توجه ویژه‌ای به آن داشت، چرا که منفعت آن به همه می‌رسد.

آموزش و توسعه کارکنان یکی از اولویت‌های اصلی مدیران منابع انسانی و مدیران ارشد در سازمان‌های بزرگ است. از ایجاد یک مزیت رقابتی گرفته تا محیطی کارآمدتر، آموزش در محیط کار مزایای زیادی برای سازمان‌ها دارد و مدیران یادگیری مستمر کارکنان خود را در اولویت قرار می‌دهند.

«یادگیری مستمر» کارکنان، برگ برنده بسیاری از سازمان‌هایی بوده که امروز موفقیت چشم‌گیری دارند و در کسب‌وکار خود اسم و رسمی به هم زده‌اند. یادگیری مستمر در محل کار، تضمین می‌کند دانش کارکنان دائم در حال به‌روزرسانی است و یک فرآیند مقطعی و موقت در نظر گرفته نمی‌شود. شرکتی که فلسفه آموزش و تمرین مداوم را سرلوحه سیاست‌های خود قرار داده، برنامه‌های آموزشی متنوعی برای کارکنان فراهم کرده و آن‌ها این فرصت را خواهند داشت تا مهارت‌های خود را گسترش دهند و از پیشرفت حرفه‌ای بهره‌مند شوند تا عملکرد شغلی و اهداف شغلی خود را بهبود ببخشند.

علاوه بر حمایت، راهنمایی و امکان دسترسی کارکنان به منابع آموزشی، سرمایه‌گذاری در فناوری اغلب یکی دیگر از عوامل مهمی است که مدیران کسب‌وکارها باید به آن توجه کنند. فناوری مناسب و دانش استفاده از آن به بهبود مشارکت کارکنان، پیشرفت سازمان و در دسترس قرار گرفتن منابع آموزشی کمک می‌کند.

اهمیت آموزش در محل کار

تفاوت آموزش و تعلیم کارکنان

پیش از هر چیز باید به این نکته توجه کنیم که اگرچه آموزش و تعلیم کارکنان با هم مرتبط است، اما مترادف نیستند و لازم است تفاوت این دو مشخص شود. آموزش ابعاد گسترده‌تری دارد که برای ارتقای مهارت و تخصص کارکنان طراحی شده است، در حالی که تعلیم، ابزاری است که زیر چتر آموزش قرار می‌گیرد.

آموزش کارکنان مفهومی است با این معنی که به نیروی کار دسترسی به فرصت‌های یادگیری داده می‌شود تا مهارت‌های خود را تقویت کند، دانش خود را بالا ببرد و در شغلی که دارد پیشرفت کند. آموزش به رشد شخصی افراد کمک می‌کند و در عین حال اهداف سازمانی را در نظر دارد. آموزش می‌تواند شامل یادگیری بلند یا کوتاه‌مدت باشد و بعد از پایان دوره آموزش، مدرک یا گواهینامه‌ای به کارمندان اعطا شود.

در مقابل، تعلیم یک پروژه کوتاه‌مدت است که روی توسعه یک مهارت یا مجموعه‌ای از مهارت‌ها متمرکز است؛ به عنوان مثال، کارمندی که در دوره آنلاین نرم‌افزار «اکسل» شرکت می‌کند، می‌خواهد نحوه استفاده از آن را یاد بگیرد و تحت تعلیم است.

چرا آموزش در محل کار مهم است؟

آموزش و یادگیری مستمر فراتر از شعار و صرف یک اصطلاح رایج است. آموزش با سیاست­گذاری مشخص در محل کار یک ضرورت است که سازمان‌ها در هر شکل و اندازه‌ای باید آن را به کار بگیرند. از آنجایی که پیشرفت‌های تکنولوژیکی با سرعتی سرسام‌آور در حال تغییر ماهیت کار هستند، کسب‌وکارها در تمام صنایع باید به یادگیری و سازگاری سریع با شرایط اهمیت دهند.

در ادامه اهمیت آموزش در محل کار را با هم مرور خواهیم کرد.

فرسایش کارمندان را کاهش می‌دهد

آیا برای حفظ ارزشمندترین کارمندان خود تلاشی می‌کنید؟ به آن‌ها کمک کنید تا مهارت‌ها و دانش‌های لازم برای پیشرفت شغلی را آموزش ببینند. به گفته «گارتنر»، فقدان فرصت‌های توسعه شغلی یکی از دلایل اصلی فرسودگی کارکنان و تمایل آن‌ها به خروج از سازمان است، به طوری که ۴۰ درصد کارمندان این موضوع را علت تصمیم خود برای ترک کار عنوان کرده‌اند.

به زبان ساده، هیچ‌کس نمی‌خواهد برای شرکتی کار کند که روی نیروی کار سرمایه‌گذاری نمی‌کند.

عملکرد و بهره‌وری کارکنان را افزایش می‌دهد

کسب مهارت‌ها و دانش جدید فقط به نفع کارمندان نیست، بلکه بهبود بهره‌وری، کسب‌وکار را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. هنگامی که کارمندی توانایی و دانش انجام کار مشخصی را ندارد یا نمی‌داند از بعضی ابزارها چطور باید استفاده کند، می‌تواند منجر به عملکرد ضعیف سازمان و ناامیدی دیگران شود. در مقابل، کارمندی که می‌داند چطور باید کار خود را به بهترین شکل انجام دهد، افزایش رضایت به همراه خواهد داشت و بهره‌وری دیگران نیز بیشتر می‌شود.

بهبود بهره‌وری با آموزش در محل کار

نوآوری را تقویت می‌کند

بسیاری از سازمان‌های بزرگ به دلیل شکست خوردن در اجرای نوآوری منسوخ شده‌اند. اگر نمی‌خواهید از شرکت شما هم بعد از مدتی فقط یک اسم باقی بماند، روی آموزش در محل کار و یادگیری مستمر تأکید کنید. کسب مهارت‌ها و دانش جدید می‌تواند به گسترش دیدگاه‌ها و ایده‌های جدید منجر شود. حتی فقط فرهنگ یادگیری مداوم به تنهایی می‌تواند به تقویت خلاقیت کمک کند و محصولات جدید، بازارهای بزرگ‌تر و سودآوری بیشتری به همراه داشته باشد.

بهره‌وری کارکنان با آموزش در محل کار

راه‌های ایجاد فرهنگ آموزش در محل کار

ما درباره اهمیت آموزش و یادگیری مستمر در محل کار صحبت کردیم. اما باید به این نکته نیز پرداخته شود که چگونه می‌توان فرهنگ آموزش را پرورش داد؟

موفقیت‌ها را جشن بگیرید

با قدردانی از دستاوردهای کارکنان خود، انگیزه آن‌ها را حفظ کنید. یادگیری و آموزش در محل کار را به عنوان یک استراتژی کسب‌وکار ببینید. توسعه کارکنان را با اهداف بزرگ‌تر سازمان خود هماهنگ کنید تا اطمینان حاصل شود تلاش‌های شما باعث رشد و دستیابی به ROI (نرخ بازگشت سرمایه) خواهد شد.

از مدیران ارشد (C-Suite) شروع کنید

فرهنگ هر سازمانی از رأس سازمان شکل می‌گیرد. به این معنی که مدیران ارشد باید آموزش و یادگیری مستمر خود را در اولویت قرار دهند و بعد به کارکنان دیگر برسند.

آموزش در محل کار برای مدیران ارشد

کسب مهارت را در اولویت قرار دهید

با تعهد به اجرای برنامه‌های کسب مهارت که می‌تواند در رسیدن به سطوح بالای موفقیت و تخصص مؤثر باشد، اعتماد به نفس کارکنان را تقویت کنید. شفاف باشید و برای ترغیب کارکنان به مشارکت، نتایج ملموس و قابل توجه آموزش و کسب مهارت کارکنان را در تیم‌ها ارائه دهید.

کارکنان را به برقراری ارتباط ترغیب کنید

کارکنان را در تمام سطوح حرفه‌ای و تخصصی توانمند کنید تا بتوانند تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و برای آموزش و رشد حامی باشند.

برنامه‌های آموزشی با عنوان «ناهار و یادگیری» را آغاز کنید

برنامه‌های آموزشی «ناهار و یادگیری» فرصت‌های آموزشی هستند که همان‌طور که از اسمش مشخص است، در زمان صرف ناهار اتفاق می‌افتد. این روش که حالت رسمی کمتری دارد، برای ترویج فرهنگ و آموزش موضوعات جدید به تیم‌ها و همکاری و همدلی استفاده می‌شود.

اهمیت آموزش در محل کار

دانش را به اشتراک بگذارید

آیا می‌دانستید آموزش می‌تواند انگیزه مدرس را برای یادگیری افزایش دهد؟ در علم، آموزش به عنوان «اثر حمایتی» شناخته می‌شود. یکی از راه‌های بهره‌برداری از این موضوع، ارائه دوره‌های کارآموزی، مربی‌گری و به اشتراک‌گذاری تجربیات آموزشی مشارکتی است که به مدیران این فرصت را می‌دهد تا دانش خود را به استعدادهای جوان منتقل کنند.

یک باشگاه کتاب‌خوانی راه‌اندازی کنید

خواندن کتاب‌های توسعه فردی و تخصصی می‌تواند به کارکنان کمک کند موضوعات جدید یاد بگیرند و در عین حال روابط خود را با همکارانشان تقویت کنند. برای راه‌اندازی باشگاه کتاب، انگیزه ایجاد کنید. برای مثال می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی گروه‌های بحث و گفتگو راه‌اندازی کنید تا فضایی برای به اشتراک‌گذاری نظرات و نقدهای کارکنان داشته باشید.

بازخوردهای معنادار ارائه کنید

بازخورد سازنده برای آموزش و توسعه مستمر کارکنان ضروری است. هر کارمند باید بداند چطور بازخوردهای ساده، سازنده و آموزنده بدهد؛ به خصوص کارکنانی که در سمت‌های مدیریتی هستند، باید بهتر این موضوع را بدانند و به کار بگیرند.

در کارگاه‌ها و رویدادها شرکت کنید

کارکنان خود را به کارگاه‌ها و رویدادهای خاص صنعت مورد فعالیت خود ببرید. اگر امکان سفر به شهرها و کشورهای دیگر را ندارید، به دنبال کارگاه‌های محلی و رویدادهای مجازی باشید.

کلید آموزش و یادگیری مؤثر در محل کار

مزایای کلیدی یادگیری و آموزش در محل کار خود گویای همه‌چیز است، اما برای موفقیت باید برنامه‌های آموزشی به درستی اجرا شوند و به طور مؤثر مورد استفاده قرار بگیرند. یک رویکرد استراتژیک برای یادگیری و آموزش در محل کار به همراه بهره‌گیری از فناوری‌های مناسب و همکاری روابط عمومی سازمان، به سازمان این امکان را می‌دهد تا فرهنگ کاری غنی را برای کسب‌وکار پررونق به کار بگیرد و برای رشد کارکنان ارزش قائل باشد و کل سازمان برای موفقیت بلندمدت آماده باشند.

تقویت مستمر مهارت‌ها و دانش فردی، کلید طلایی موفقیت است.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

یازده + 19 =