دوران قاعدگی بانوان؛ اهمیت و الزام حمایت از آن در محیط کار

دوران قاعدگی بانوان؛ اهمیت و الزام حمایت از آن در محیط کار

در سال‌های اخیر، بحث پیرامون سلامت زنان در محیط کار شتاب قابل توجهی پیدا کرده است. اما موضوعی که باید در کانون توجه قرار بگیرد «قاعدگی بانوان در محیط کار» است.

دوران قاعدگی به طرق مختلف روی بانوان تأثیر می‌گذارد. این دوران می‌تواند بسیار دردناک باشد و بانوان از انجام کارهای روزمره و ساده‌شان عاجز شوند. علائم شایع این دوران عبارتند از: گرفتگی شکم خفیف تا شدید، حالت تهوع، خستگی، نفخ، کمر درد و تغییرات ناگهانی خلق و خو.

با بررسی آمارهای موجود درباره تأثیر عمیق علائم دوران قاعدگی روی بهره‌وری و سلامت بانوان، به طور قابل توجهی مشخص شده است که اولویت دادن به سلامت قاعدگی و رفع نیازهای مختلف افراد در دوران قاعدگی، دلسوزی نیست؛ بلکه روی عملکرد کلی کسب‌وکار نیز تأثیر دارد.

شاید باورش سخت باشد، اما به گفته «مک‌کینزی» (McKinsey) توجه به سلامت زنان در محیط کار تا سال ۲۰۴۰ می‌تواند حداقل ۱ تریلیون دلار در سال به اقتصاد جهانی اضافه کند. این رقم خیره‌کننده اهمیت اقتصادی سرمایه‌گذاری در طرح‌هایی را نشان می‌دهد که به سلامت زنان به خصوص سلامت دوران قاعدگی بانوان در محیط کار می‌پردازد.

نمودار - اهمیت به دوران قاعدگی در محل کار

با وجود آمار و ارقام و علی‌رغم موارد قانع‌کننده برای اهمیت به دوران قاعدگی بانوان در محل کار، بسیاری از سازمان‌ها هنوز در این زمینه کوتاهی می‌کنند.

متأسفانه بسیاری از بانوان از دوران قاعدگی در محیط کار خجالت‌زده هستند و نمی‌توانند به طور مستقیم به مدیران بگویند چرا مرخصی می‌گیرند و بیان این علت را ننگ می‌دانند. علی‌رغم اینکه عادت ماهانه یک فرآیند طبیعی در بدن است، هنوز می‌تواند به عنوان یک تابو در محل کار تلقی شود. این موضوع می‌تواند باعث فاصله گرفتن کارکنان از مدیران خود شود و منجر به این احساس شود که نمی‌توان با کارفرما صادق و راحت بود و روزهایی که در ماه هر خانمی نیاز به مرخصی یا کاهش حجم کار دارد، از آن‌ها به درستی حمایت نمی‌شود.

کارفرمایان برای کمک به بانوان در دوران قاعدگی چه کمکی می‌توانند بکنند؟

با وجود اینکه حدود نیمی از جمعیت جهان به دلیل فرآیندی کاملا طبیعی دوران قاعدگی را تجربه می‌کنند، به جرأت می‌توان گفت صحبت کردن آشکار درباره آن برای عده زیادی شرم­آور است. با این حال، آمار موجود ممکن است کارفرمایان را تشویق کند تا از نیروی کار خود در دوران قاعدگی به عنوان یک سیاست بهداشتی و ایمنی حمایت کند.

۸۰ درصد بانوان درد قاعدگی را تجربه می‌کنند

قاعدگی می‌تواند سلامت فیزیولوژیک و روانی زنان را مختل کند. مؤسسه خبرگی توسعه و پرسنل می‌گوید ۸۰ درصد نیروی کار درد عادت ماهانه را تجربه می‌کنند و ۵۳ درصد به دلیل علائم این دوران نمی‌توانند در محل کار حاضر شوند. علاوه بر این، ۶۷ درصد از کارفرمایان اعتراف می‌کنند هیچ حمایتی برای دوران قاعدگی بانوان در محل کار وجود ندارد.

تأثیر دوران قاعدگی روی بهره‌وری خانم‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت. تحقیقات منتشر شده در مجله پزشکی بریتانیا  نشان می‌دهد علائم قاعدگی با نزدیک به ۹ روز از دست دادن بهره‌وری خانم‌ها با «پرزنتیسم» در شرکت مرتبط است.

«پرزنتیسم» یا «حضور غیراثربخش فرد در محل کار به دلیل بیماری»، پدیده‌ای پرهزینه برای کسب‌وکارهاست. پرداختن به نگرانی‌ها و دغدغه‌های مربوط به سلامت قاعدگی می‌تواند به طور مستقیم به بهبود بهره‌وری در محیط کار و عملکرد کلی سازمان کمک کند. وقتی تمام کارکنان در بهترین حالت روحی و جسمی خود باشند، بهترین عملکرد را خواهند داشت.

علاوه بر این، ننگ و شرم صحبت کردن درباره قاعدگی، چالش‌هایی را تشدید می­کند که افراد در این دوران در محل کار با آن مواجه هستند.

اهمیت به دوران قاعدگی در محل کار 2

شکستن تابوی قاعدگی؛ یک بار برای همیشه

بر اساس آمار به دست آمده، ۴۹ درصد زنان از صحبت کردن درباره مسائل مرتبط با سلامت قاعدگی در محل کار احساس ناخوشایندی دارند و ۶۹ درصد آن‌ها جنسیت مدیر خود را دلیل این ناراحتی ذکر کرده‌اند. با شکستن تابوی قاعدگی در محل کار، این سکوت و شرم از بین خواهد رفت و افراد حمایت مورد نیاز را دریافت خواهند کرد.

سازمان‌ها باید بدانند دوران قاعدگی بانوان تابو نیست و یک جنبه طبیعی از زندگی زنان و مصداق بارز عدالت جنسیتی در محل کار است. با اجرای سیاست‌ها و ابتکارات حمایتی، کسب‌وکارها می‌توانند محیطی سالم ایجاد کنند که در آن عادت ماهانه احساس سلامتی، ارزشمندی، احترام و قدرت برای زنان فراهم کند و بتوانند بهترین عملکرد خود را داشته باشند.

ویژگی‌های یک مدیر با درک بالا از دوران قاعدگی زنان

مدیری که درک درستی از اتفاقات طبیعی بدن زنان داشته باشد و دوران قاعدگی برای او پذیرفته‌شده باشد دارای ویژگی‌های زیر است:

  • محصولات مورد نیاز در این دوره از جمله، پد بهداشتی، تامپون، کاپ قاعدگی و داروهای مرتبط را به صورت رایگان در اختیار کارکنان قرار می‌دهد. مواردی از جمله بطری یا کیسه‌های آب گرم، مسکن‌ها و یا پزشک سازمانی و دسترسی به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی را برای کاهش علائم شدید قاعدگی فراهم می‌کند و از کارکنان می‌خواهد در دوران عادت ماهانه آزادانه و بدون خجالت از این منابع استفاده کنند.
  • به کسانی که علائم شدید قاعدگی را تجربه می‌کنند ساعت کاری منعطف، دورکاری و حتی مرخصی استحقاقی پیشنهاد می‌دهد تا به کاهش استرس اضافه و یا حفظ عملکرد و بهبود بهره‌وری کمک کند.
  • برای آموزش کارکنان درباره سلامت قاعدگی کارگاه‌های آموزشی مرتبط برگزار می‌کند. این کارگاه‌ها می‌توانند درباره انواع علائم قاعدگی و راه‌های درمان آن‌ها، همدلی، روان‌شناسی، راهبردهای مقابله با فشارهای عصبی و نحوه برخورد با زنان در دوران قاعدگی باشد. این دوره‌ها می‌توانند فارغ از جنسیت کارکنان و در محل کار برگزار شود تا همه با این موضوع آشنایی کامل پیدا کنند.
  • زمینه را برای صحبت آزاد و بدون شرم و خجالت درباره سلامت قاعدگی را فراهم می‌کند تا همه بتوانند بدون ترس و احساس ناراحتی یا تبعیض درباره این موضوع صحبت کنند. به طور حتم تأثیر این عمل روی بهبود عملکرد و بهره‌وری مشهود خواهد بود.
  • فضایی با عنوان «اتاق‌های استراحت» برای کسانی که علائم قاعدگی مانند خستگی، گرفتگی عضلات یا حالت تهوع را تجربه می‌کنند فراهم می‌کند و این اجازه را به آن‌ها می‌دهد تا زمانی در روز را به این اتاق‌ها رفته و استراحت کنند.

اهمیت به دوران قاعدگی در محل کار 3

پایان سخن

در پایان باید روی این نکته تأکید کرد که حمایت مدیران از سلامت دوران قاعدگی بانوان در محل کار به کشف پتانسیل‌های واقعی و کامل نیروی کار کمک خواهد کرد. کارمندان باید بتوانند بدون ترس، اضطراب، نگرانی یا شرمندگی درباره این پدیده طبیعی و زیستی خود صحبت کنند و نیازهایشان مرتفع شود.

اقدامات زیادی وجود دارد که کارفرمایان می‌توانند برای حمایت از کارکنان خود انجام دهند. امکان گفتگوی آزاد درباره این موضوع، فراهم کردن تمام تجهیزات، منابع و فضاهای مورد نیاز کارکنان و آگاهی سایر افراد در سازمان درباره قاعدگی نه تنها می‌تواند سلامت زنان در محل کار را تضمین کند، بلکه بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری برای کسب‌وکار را به همراه خواهد داشت.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

3 × 4 =